Današnji tempo života i obaveze su sve veće, dobiti kvalitetne stomatološke usluge sa nama je lako i jednostavno.

 

Niste u situaciji da idete od jednog do drugog stomatologa kako bi dobili željeni tretman - Quick Smile je poliklinika koja može zadovoljiti sve vaše potrebe i zahtijeve od nadgledanja dentalnog zdravja vaše djece do očuvanja vašeg osmijeha u poznoj dobi.

Mi smo tu za vas kako bi osigurali prijateljsko i ugodno okruženje. QS nastavlja da proširuje svoja znanja kako bi vam osigurali vrhunsku stomatološku uslugu. Bez obzira na vašu zabrinutost činimo sve kako bi vam pomogli da ostvarite dentalno zdravje bez poteškoća.

RUTINSKI PREGLEDI

Rutinski stomatološki pregledi su vitalni za dobru oralnu higijenu i najbolji način za detekciju problema u ranoj fazi. Rana detekcija i tretman sprečavaju neželjene poteškoće, gubitak vremena i novca.

Quick Smile Tim preporučuje preglede minimalno dva puta godišnje. Potrebe oralne higijene se mijenjaju tokom životne dobi kao i stanje zuba i desni. Na osnovu vašeg stanja može se desiti da se preporučeni broj godišnjih pregleda poveća.

DENTALNA HIGIJENA

Prevencija je osnova stomatologije. QS čvrsto vjeruje i podržava preventivni pristup dentalnom zdravlju. Promocija zdravlja kroz preventivnu i rutinsku higijenu je srce naše prakse. Više od samog “čišćenja”, ove posjete omogućavaju nam da nadgledamo vaše zdravlje i rano uočimo potencijalne probleme. Stojimo vam na raspolaganju za pitanja koja se odnose na savremene stomatološke tehnologije i proizvode te kaako bi vam pomogli da zadržite vaše zube tokom života.

ZUBNI ISPUNI

Ispun obnavlja i rekonstruira površinu zuba koja je oštećena karijesom, lomom ili potrošenosti zuba. Ukoliko se karijes ne ukloni u svom ranijem stadiju, može dovesti do liječenja korjena zuba ili u krajnjem slučaju i do vađenja zuba.

Nakon uklanjanja karijesa i postavljanjem ispuna regulisanje visine ispuna je jednako bitno jer ako se to ispravno ne napravi, pacijent može doživjeti neugodu poput jake boli zuba koji smo plombirali ili čak boli u čeljusti zbog neodgovarajućeg zagriza, i to danima nakon zahvata.

Odgovarajučom brigom i higijenom ispun ima vijek od 5 - 12 godina, što je uslovljeno i vrstom materijala koji se koristi za ispun.

STOMATOLOŠKA PROTETIKA

Stomatološka protetika unaprijeđuje izgled zuba pokrivajući vidljivu prednju površinu proteze sa posebno izrađenim porcelanskim slojem u boji zuba.

QS Tim može završiti izradu porcelanske proteze u veoma kratkom roku. Uz adekvatnu brigu, održavanje i oralnu higijenu, životni vijek proteze  može biti od 5 do 10 godina.

HITNO STOMATOLOŠKO ZBRINJAVANJE

Najčešći uzrok su naslage nataložene između tkiva desni i zuba, napuknut ili slomljen zub te infekcija. Uz detaljan pregled QS Tim će indentifikovati uzroke bola i nelagode.

Kako biste ublažili bolne senzacije potrebno je da stavljate hladnu oblogu na bolno područje 10-20 minuta svakog sata. Kontaktirajte nas bilo kada za zakazivanje termina urgentne usluge ukoliko ste redovan QS pacijent!

IZBJELJIVANJE ZUBA

Izbjeljivanje zuba unaprijeđuje bijelinu vaših prirodnih zuba Posjetite nas kako bi se upoznali sa Quick Smile rješenjima za izbjeljivanje zuba, posebno ako imate:

  • Tamnije ili osjetljive zube

  • Bijele mrlje ili karijesWhite spots or decay on your teeth

  • Upaljene desni

  • Most, navlake ili druga stomatološka rješenja (posebno ako se radi o prednjim zubima)

 

Period trajanja izbjeljivanja zuba može varirati od 4-12 mjeseci zavisno od tretmana te konzumacije tipa hrane i napitaka.

Please reload