Smile Design

 Smile design omogućava postizanje predvidivih rezultata i zadovoljnog osmjeha. Smile Design predstavlja proces digitalne kompijuterske simulacije izgleda novih zuba, koji se izrađuju poštivajući želje pacijenta u smislu boje, oblika i veličine zuba te cijelokupnog izgleda osmijeha. Smile design je odličan metod komunikacije između pacijenta i stomatologa koji omogućava koordinaciju medicinskih i tehničkih mogućnosti. Na ovaj način izbjegava se bilo kakvo nerazumjevanje i moguće razočarenje krajnjim rezultatima.

GINGIVECTOMY

Gingivektomiju izvodimo po tehnološki najnaprednijim standardima, pomoću lasera koji minimalizira bol i omogućava brz i jednostavan oporavak. Pacijentu prije zahvata dajemo lokalnu anesteziju, kako bismo u potpunosti odagnali nelagodu. Zahvat je brz i jednostavan, a rezultati odlični.

ZIRCONIA

Ukoliko želite postići najprirodniju transparentnost i boju zuba onda ćemo izraditi cirkon keramičku krunicu koje su prvi izbor za prednje zube zbog svoje visoke estetike. Cirkon keramičkom krunicom danas možemo gotovo savršeno imitirati prirodan zub, kako estetski, tako i funkcijski. Sa tehničke strane, njihova je izrada malo zahtjevnija zato je i nešto skuplja od metal keramičke krunice. Obzirom na to da cirkon ima visoku čvrstoću bez problema se radi i na stražnjim zubima.

IZBJELJIVANJE ZUBA

Prethodno izbjeljivanju je korisno napraviti temeljito čišćenje kamenca i pjeskarenje zuba kako bi se pojačao učinak gela. Sam postupak izbjeljivanja traje oko 45 min. Postupak uključuje zaštitu gingive i sluznice, premazivanje zubi gelom koji se osvjetljava lampom te se na taj način dolazi do aktivacije gela tj. njegovog maksimalnog učinka. Efekat gela se pospješuje BEYOND™ POLUS Akceleratorom za izbjeljivanje, aparat koji već 6 godina osvaja priznanje od The Dental advisor https://www.dentaladvisor.com/ kao najinovativnije dostignuće iz domena izbjeljivanja.
Rezultati i njihova trajnost ovise o prirodnoj boji zuba kao i i vašem načinu života nakon zahvata. Preporučljivo bi bilo da prestanete konzumirati proizvode i namirnice koje pospješuju tamnjenje zubi.

ZUBNI IMPLANTI

Zubni implantati su umjetni nadomjesci korijena zuba koji se ugrađuju u viličnu kost, kako bi poslužili kao zamjena za prirodne korijene. Implantat se sastoji od titanskog sidrišta u obliku vijka koji se ugrađuje u viličnu kost na mjesto gdje nedostaje zub. Nakon procesa zacjeljivanja na njega se postavlja protetska nadogradnja, odnosno implantatska suprastruktura na koju se kasnije postavlja krunica.

Implantat je napravljen od biokompatibilnog materijala koji srasta s kosti (proces zvan oseointegracija) jer ga organizam ne prepoznaje kao strano tijelo. Koristimo samo vrhunske i provjerene implantate, poput Straumann implantata koji imaju 20 godišnju tradiciju, a osiguravaju najbolje rezultate i uspješnu terapiju.

Kada zubni implantati srastu s kosti, oni funkcioniraju jednako kao prirodni zubi i u potpunosti zamjenjuju zube koji nedostaju, u potpunosti vam vrate osjećaj samopouzdanja i podižu kvalitetu cjelokupnog života.

MAŠINSKO LIJEČENJE ZUBA

Mašinska endodoncija omogućava da liječenje korjena bude gotovo u jednoj do dvije posjete i podrazumijeva način čišćenja i širenja korijenskih kanala u kojem se osim ručnih instrumenata koriste i strojni instrumenti za obradu kanala. Ova je tehnika:

  • sigurna – vrh instrumenata nema mogućnost probijanja dentinskog zida, a instrumenti pasivno leže u kanalu pa nema straha od loma

  • temeljita – rotacijom instrumenta uklanja se inficirani dentin sa svih stijenki korijenskog kanala pokretom iščetkavanja, za razliku od instrumenata koji se vrte puni krug i obrađuju samo središte kanala

  • minimalnoinvazivna – bez nepotrebnog i preobilnog gubitka dentinskog zida

  • ugodna – bezbolno i brzo završeno liječenje zuba

Please reload

QUICK SMILE DIZAJN